Geplaatst: 01 Augustus 2020
Categorieën: Advies, Tips

Duurzaam shoppen bij PleasureToys.nl

Duurzaam shoppen bij PleasureToys.nl

Wil je graag klimaatneutraal shoppen? Dan ben je bij PleasureToys.nl aan het goede adres. Wij doen er alles aan om zo energiezuinig en klimaatneutraal te zijn als bedrijf. In deze blog lees je alles over welke maatregelen wij nemen als webshop om onze voetafdruk op het klimaat zo klein mogelijk te houden. Heb je andere vragen of suggesties hoe wij nog energiezuiniger kunnen zijn? Neem dan contact op met onze klantenservice en wij zullen binnen 24 uur contact met je opnemen.

Verpakking

Alle seksspeeltjes en kleding die je bij ons besteld worden verpakt in een kartonnen of plastic verpakking, dit is nodig voor de hygiëne en verzegeling van de producten. Toch proberen wij zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken voor onze producten. Met onze leveranciers maken wij afspraken over producten die kleinere verpakkingen kunnen krijgen of minder plastic gebruiken. Wij hopen in de toekomst 100% gerecycled materiaal te gebruiken voor alle producten.

Verzending

Jouw bestelling wordt anoniem en discreet verzonden in een kartonnen doos, deze doos is gemaakt van gerecycled materiaal en heeft het FSC-keurmerk. Door de speciale manier waarop doos gemaakt is hoeft er geen vulmateriaal gebruikt te worden om jouw bestelling veilig en snel te verzenden. Hierdoor gebruiken wij minder dan 5% plastic voor onze verzending.

De pakbon die je in de doos terugvindt is als het nodig is dubbelzijdig geprint en in zwart-wit om zo min mogelijk giftige inktsoorten te gebruiken.

Eén keer per dag verzending

Alle bestellingen die voor 23:00 geplaatst zijn worden dezelfde dag nog verzonden. Om zo min mogelijk ritjes met de vrachtwagen te maken versturen wij pas alle bestellingen pas na 23:00 naar PostNL, hierdoor hoeven wij maar één keer per dag naar het distributiecentrum van PostNL te rijden per dag waardoor wij onze uitstoot zo laag mogelijk houden. Het kan voorkomen dat je van ons een Track&Trace code ontvangt voordat je pakket afgeleverd is bij PostNL, bij de zending op de PostNL site staat dan 'Wordt verwacht, nog niet aangemeld bij PostNL'.

CO2 neutrale verzending

Alle bestellingen die je bij PleasureToys.nl plaatst worden verstuurd via PostNL. PostNL streeft ernaar om elke kilometer zo groen mogelijk af te leggen. Dit doen ze door pakketten te bezorgen met (elektrische) fietsen, zuinige auto’s met groen gas of elektrisch aangedreven. Het doel is om uiterlijk 2030 klimaatneutraal te bezorgen.

PleasureToys.nl doet ook mee met de PostNL CO2-Gether-programma, dit programma is er op gericht CO2 neutraal te bezorgen. PleasureToys.nl betaalt extra kosten voor elk verzonden bestelling om CO2 neutraal te verzenden. Meer informatie over dit programma kan je hier vinden.

Vegan & kunstleren producten

Wil je graag milieubewust of vegan seksspeeltjes en glijmiddel kopen? PleasureToys.nl heeft verschillende vegan en kunstleren producten zoals bondage sets, glijmiddel en crèmes. Hier vind je al onze vegan producten.

Recycling

Recycling is onmisbaar om milieubewust te zijn. Alle verpakkingsmaterialen van verzonden en teruggestuurde producten worden gescheiden op basis van plastic en karton en daarna gerecycled. In ons complete bestel en verzendproces wordt hiermee rekening gehouden om zo milieubewust te zijn.

Terug naar de vorige pagina

Duurzaam shoppen bij PleasureToys.nl